lördag 16 juni 2012

Vad har hänt?

Som vanligt när jag inte har skrivit på länge (slarvmaja) så har jag så mycket att berätta att det troligtvis bara blir en massa tok. Men det får bli så. =)

I fredags var det då skolavslutning på morgonen.
Vi hade två vackra tjejer i klänningar och med lockar i håret som gick ut första respektive sjunde klass.
Efter avslutningen skulle vi åka iväg och fika någonstans men Hasse (som hade tagit sem) blev tvungen att åka iväg och jobba så det blev inte som vi hade tänkt.

På eftermiddagen tog äldsta lillebror studenten och jag är så stolt över att han lyckades ta sig igenom dagen.
Har man problem med att vistas i stora folkmängder så kan ni kanske förstå vilken bedrift det var för honom att gå ut på trappan med flera hundra som stod och tittade på.
Att han inte hade fått sova något alls av oro natten innan gör ju inte saken lättare.
Som tur var så fick han åka hem och sova en stund innan det var dax för mottagningen hemma.
Mamma hade dukat upp ett härligt buffébord med en massa gott på men innan vi fick hugga in så skulle vi såklart skåla för den nybakade studenten. =D Då fick mamsen några tårar i ögonen iaf. Vi börjar bli stora allihopa nu :-)
Jag älskar mina bröder och det är underbart att få dela dessa stora ögonblick med dem.
Nu är det ett år kvar innan nästa bror tar studenten och jag ser redan fram emot det.
Efter studentfirandet for vi och lämnade Mira i Huljen hos Majsan då hon skulle vara där hela helgen.

På lördag klev vi upp tidigt och for till stallet inför ponnytävlingarna.
Tove var jättetaggad och Murre var på alerten så det såg bra ut.
Det gick jättebra fram till sista hindret innan omhoppningen där han stannade. Det blev 4:a fel men otroligt bra ridet av henne.
Kan man inget om hästsport (som inte vi heller kan så mycket om, men lite iaf) så kanske man tänker att: vad då bra? hon kom ju inte runt hela banan. Men det handlar om så mycket mer. De var samspelta, det var första gången de tävlade på gräs båda två, han är jätterädd för folket på sidan och sen visar de faktiskt att man inte behöver ha en häst för flera hundra tusen för att göra något bra.
Hur som helst så var de så duktiga att de fick en ny chans på söndag igen (där rök vår sovmorgon) och det visar ju bara på att de hade gjort en bra ritt.
På söndag tänkte hon få hinna visa honom det hinder han hade stannat vid på lördag innan start men det hann hon inte.
Han tyckte att Allt folk var såå himla läskiga så han höll på krypa ur skinnet stackarn. Tove fick ta sin korta tid att rida förbi långsidan med honom för att visa folket istället för hindret. Hon hade full sjå med att ens få honom över startlinjen.
Nu rev de ett hinder tidigare ändå men väl framme vid det där "farliga" hindret så gjorde han samma sak som på lördagen, stannade.
Men det blev ännu en fin ritt och hon var så nöjd efteråt och fick mycket beröm så det var en bra tävlingshelg.
Efter tävlingen for vi ut till Alnö där vi mötte upp med ägarna till Puzzel.
Nu var det lite hoppning på schemat och det gick jättebra. Det är så lätt att älska Puzzel då han är hur go som helst och sen är ju ägarna så lättsamma också.
Tove bestämde sig för att sova hos en kompis och inte fick vi hem Mira heller så det blev en väldigt märklig söndag. Fan va tomt och konstigt det blev.
Enda fördelen var att jag och Hasse kunde passa på att äta kinamat (som tjejerna inte är så förtjusta i) och sen åt vi faktiskt glass på kvällen och det hör inte till vanligheterna.

På måndag drog så summercamp igång igen. Det är vårt basketläger för de yngsta och fastän det är ganska jobbigt med allt ljud så Älskar jag att vara med på det här. Att se alla barn lära sig och bli bättre på basket ger en själv en sådan stor glädje.
Sen kom Äntligen mina tjejer hem! Härligt =)

På torsdag for vi upp till Sillre igen för att Tove var så sugen på att rida Puzzel men när vi kom dit så strilade regnet ned så det blev till att fika lite och prata innan de äntligen kunde ge sig iväg.
Vi kom hem vid 20:00 så det blev en väldigt sen middag och Mira fick hoppa i säng direkt efter.

Nä nu är det så här mycket igen så nu slutar jag. Lägger in lite foton senare/ imorgon/ en annan dag ;-)

Tjingeling =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar