måndag 12 september 2016

Stubbrace och hopp

Vilken helg det har varit!

I lördags kördes det årliga stubbracet och vi hade såå många deltagare.
Det roliga är att barn- och damklassen ökar i antal hela tiden vilket är ett av våra mål. Totalt så brände
vi av 36 heat under dagen med hojar, mopeder, gräsklippare och skotrar.
Att det sen kommer så mycket publik bara för att titta på hela leken är extra roligt.
Tove har kört 3 gånger i år innan tävlingen och ändå knep hon 1:a platsen i alla sina heat och blev rätt överlägsen vinnare med sina 3 poäng då 2:orna låg på 12 poäng vardera.

På kvällen blev det i vanlig ordning bankett med prisutdelning men i år fick vi hålla till på Nöjeshallen då vi inte hittade en lokal som var stor nog för oss alla.
Lite av charmen försvinner men det var riktigt bra ändå.
God mat och alla såg nöjda ut.
Prisutdelningen är en höjdpunkt då vi förutom de viktiga 1-3:e plats även delar ut priser till olika personer beroende på vad vi har sett hända under dagen.
I år fick Hasse pris för "Tjejernas räddare i nöden" vilket var lite roligt. (Det priset var dock inte jag inblandad i)

På söndag var vi och tittade på när Miras kompis tävlade i monté-SM där hon placerade sig som 3:a vilket var jätteskoj då det har gått lite knackligt ett tag nu.

På em var det dax för Tove och Dolly att träna för Johanna igen och då lurade vi med en kompis till henne med ponny så hon också kunde träna.
Hon tyckte det blev lyckat.
Vi hade räknat med markarbete igen men nu blev det rätt mycket hoppning vilket var skoj att se. De har ju inte hoppat sedan provridningen så det var spännande.
När man tänker på att hon blev uppsutten på första gången i mars, sedan inriden för att bli inhoppad i slutet på juni så blir man riktigt imponerad. Visst, hon är ingen stjärna än men hon vet vad hon ska göra och verkar tycka om det så med mer träning och mer utveckling så kommer det här att bli bra.
Jag tror Tove gjorde ett bra val av häst trots att hon bara är 5 år. Hon får nu chansen att forma henne precis som hon vill och det är ju som sagt en lärdom bara det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar